Lad borgeren give en hånd med

I flere og flere kommuner bruger borgerne nu en app til at tippe kommunen om fx huller i vejen, fyldte affaldsspande eller graffiti, der skal fjernes. De bruger ‘Tip kommunen’, og det er en succes.

Kommunerne fortæller, at en masse opkald fra borgere nu i stedet kommer ind som digitale tip med både position og billede. Det giver præcise informationer og sparer tid på telefonopkald.

Eksempelvis fortæller Egedal Kommune, at antallet af telefonopkald om fejl og mangler er halveret, da de i stedet får tippene digitalt. Og da de også har Synchronicer opgavestyring, kan de med få klik overføre de digitale tip til opgavepuljen, hvorfra de sendes ud til medarbejderne i marken på deres smartphones eller tablets. Så er opgaverne hurtigt klaret.

Ét er dog klart. Borgerne skal vide, at de kan tippe, før de kommer i gang. Mange kommuner har været kreative i denne sammenhæng: Lejre Kommune har lavet en sjov konkurrence for at gøre opmærksom på Tip kommunen. I Gribskov Kommune har de promoveret appen på en livsstilsmesse, og i Egedal har de brugt lokalaviserne massivt til at fortælle om den nye mulighed med artikler og notitser.

Se flere nyheder