KONTAKT

En november med nye features i luften

november 06, 2018

Vi går november i møde med at sende en masse nye features i luften, som du allerede nu kan få glæde af.

Find alle de nye muligheder herunder:

 

 


 

Få hurtigt en rapport klar som pdf, html eller csv fil

Udtræk nemt og hurtigt de relevante rapporter i det format og tidsinterval, du skal bruge – til f.eks. ledelsesrapportering, præsentation eller analysebrug. Aftal blot med os, hvad rapporterne skal indeholde – det kan være alt fra data om tidsforbrug, liggetid, til hvorvidt opgaverne blev løst for sent eller til tiden. Herefter vil du fremover på få sekunder kunne udtrække relevante rapporter i formaterne pdf, html eller csv. Når du vælger html, kan du både få præsenteret data i form af heatmaps eller kortvisning.

Eksempler på udtræk af data i html som heatmap og kortvisning:

 

Eksempler på udtræk af rapporter i csv fil eller pdf: 

 


 

Er alle elementer færdiggjorte på opgaven?

Hold nemt styr på, om alle opgavernes elementer er færdiggjorte – både fra appen og på kontoret. Indeholder en opgave f.eks. fejning af en vejgruppe, får du nemt overblik over antallet af færdiggjorte veje. Du får både vist antal færdiggjorte elementer på de enkelte opgaver og hvor stor en del af opgaven, der er færdiggjort i procentvisning.

 

 

 


 

Præcis dokumentation på billeder

Tag billeder i en Synchronicer app med detaljeret og præcis billeddokumentation. Appen kan automatisk tilføje et stempel på billedet med tidspunkt og billedets præcise placering med længde- og breddegrad anført. Du får automatisk sendt og gemt billeddokumentationens detaljer, så det ligger samlet i jeres opgavestyring. På den måde er dokumentationens præcise placering og tidspunkt altid nemt tilgængeligt på opgavens forløb for alle relevante medarbejdere.

 


 

Få nemt overblik over opgavernes prioriteter

Overse aldrig opgavernes prioriteter i appen med den nye prioritetsvisning på opgavelisten og puljekortet. Du har nemlig mulighed for at få tydelig prioritetsvisning med prioritetsfarver på de forskellige opgaver i appen. På puljekortet kan positionsikonet både indikere opgavens forbogstav og prioritetsfarve. Hertil bliver opgavens position markeret med en rød cirkel, når opgaven haster.

 

 

 


 

Hvad er ellers nyt i Synchronicer?

Vi arbejder altid løbende på at gøre funktionaliteterne i Synchronicer endnu bedre. Herunder får du indblik i, hvad der ellers er nyt – stort som småt – både på kontorplatformen og i de forskellige Synchronicer apps.

 

Ønsker du nærmere information om de nye funktioner? Så kontakt os.

Se flere nyheder